مجلس دهم مجلس اصلاح طلبان اصولگرای اعتدالی؟!
نوشته شده توسط : علیرضا ودیعی

آیا بافت سیاسی مجلس دهم تغییر می کند؟

سه‌شنبه 27 بهمن 1394 - 09:29
 
دهمین دوره مجلس

یکی از شاخصه‌های اثرگذاری و نتیجه‌بخشی کیفی انتخابات، رخداد «تغییر» پس از برگزاری آن است که به گردش نخبگان سیاسی و تحول در ترکیب نیروهای سیاسی در معرض انتخابات، می‌انجامد و هوایی تازه در کالبد سیاسی و عرصه قانون‌گذاری و اجرائی یک کشور می‌دمد.

 

پیمان زمانی: این روزها گروهی از فعالان سیاسی از وقوع تغییر در ساختار و ترکیب نیروهای سیاسی مجلس دهم سخن می‌گویند و گروهی دیگر نیز وقوع این تغییر را نفی می‌کنند.
یکی از شاخصه‌های اثرگذاری و نتیجه‌بخشی کیفی انتخابات، رخداد «تغییر» پس از برگزاری آن است که به گردش نخبگان سیاسی و تحول در ترکیب نیروهای سیاسی در معرض انتخابات، می‌انجامد و هوایی تازه در کالبد سیاسی و عرصه قانون‌گذاری و اجرائی یک کشور می‌دمد. از منظر تحلیل کنش‌های سیاسی، گردش نخبگان عرصه سیاست در فرایندی مشارکتی همچون انتخابات، نشاط اجتماعی و تحرک و چابکی را در عرصه‌های اجرائی و تقنینی، در پی دارد.
اکنون که کشور ما در تب‌و‌تاب برگزاری دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی است، گروهی از فعالان سیاسی و تحلیلگران این حوزه، بر این باورند که انتخابات مجلس دهم، مادری قابل برای تولد «رخداد تغییر»، در ساختار نیروهای سیاسی مجلس است و گروهی دیگر از فعالان سیاسی معتقدند، با‌توجه به شرایط موجود در حوزه تأیید و رد‌ صلاحیت‌ها که نامزدهای طیف اصلاح‌طلبان از نظر کمیت، سهم بسیار کمی دارند، انتخابات مجلس دهم نمی‌تواند، «رخداد تغییر» را خلق کند.


غفوری‌فرد: تغییر به نفع افراد میانه‌رو رخ می‌دهد
رئیس خانه احزاب از جمله صاحب‌نظرانی است که طرفدار رخداد تغییر در ساختار سیاسی مجلس دهم است. حسن غفوری‌فرد در‌این‌باره گفت: «فکر می‌کنم که ترکیب مجلس دهم دستخوش تغییر خواهد بود و اکثریت به نیروهایی که مشی و منش اعتدالی دارند، می‌رسد.» وی اظهار کرد: «مردم در انتخابات مجلس دهم به کسانی اقبال بیشتری نشان می‌دهند که از گذشته تاکنون، رفتاری اعتدالی داشته‌اند و درگیر رفتارهای رادیکالی و تندروی‌ها نشده‌اند.» رئیس خانه احزاب خاطرنشان کرد: «قاطبه افکار عمومی، دیگر پذیرای افراد افراطی و تندرو نیست.»


تاجرنیا: بافت مجلس قطعا به نفع اصلاح‌طلبان تغییر می‌کند
علی تاجرنیا، فعال سیاسی اصلاح‌طلب یکی از تحلیلگرانی است که به رخداد تغییر در انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی امیدوار است. تاجرنیا در‌این‌رابطه با اشاره به آگاهی و بصیرت مردم نسبت به فضای سیاسی کشور، به «وقایع اتفاقیه» گفت: «طبیعتا مردم با عملکرد جریانات سیاسی در کشور ما به خوبی آشنا هستند و عملکرد اصول‌گرایان را در زمانی که به مدت هشت سال، حاکمیتی یکدست در ساختار اجرائی و قانون‌گذاری حااکمیت داشتند، به یاد دارند؛ بنابراین حتی در شرایط دشوار هم تغییر را ایجاد خواهند کرد.» این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه مردم، عملکرد اکثریت اصول‌گرای مجلس نهم را دیده و ارزیابی می‌کنند، اظهار کرد: «در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، باوجود رد‌صلاحیت بسیاری از کاندیداهای اصلاح‌طلب، بافت مجلس به نفع اصلاح‌طلبان، تحول‌خواهان و نیروهای نزدیک به جریان اصلاحات تغییر خواهد کرد.»
تاجرنیا در عین‌حال با تأکید بر این نکته که اگر رد‌صلاحیت‌ها در این سطح رخ نمی‌داد، مجلس دهم با سهولت و بی‌مشقت با حضور اکثریت اصلاح‌طلبان تشکیل می‌شد، گفت: «در شرایط فعلی، امکان ایجاد تغییر به نفع اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دهم به‌ویژه در شهرهای بزرگی مانند تهران، شیراز، تبریز، مشهد، اصفهان و... فراهم است و دستیابی به این تغییر، با تحمل دشواری‌ها امکانپذیر است.»
کمالیان: اصلاح‌طلبان اگر شهرستان‌ها را دریابند، اکثریت محقق می‌شود
حسین کمالی، دبیرکل حزب اسلامی کار و فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در گفت‌وگویی که داشته است، نظری همسو با تاجرنیا دارد. او معتقد است: «با رد‌صلاحیت‌هایی که صورت گرفت، در برخی حوزه‌ها دیگر اصلاح‌طلبان نامزدی شناخته‌شده و مطرح برای رقابت ندارند.» او در‌عین‌حال خاطرنشان کرده است: «اگر مشارکت بین 60 تا 65 درصد باشد، اصلاح‌طلبان وضعیت نسبتا خوبی را به دست می‌آورند اما اگر به دنبال اکثریت هستیم، باید تلاش بسیار زیادی برای رأی‌آوردن نامزدهایمان در شهرستان‌ها صورت گیرد؛ چون برخلاف تهران که مردم به لیست‌ها رأی می‌دهند، در خارج از پایتخت افراد شناخته‌شده اقبال و شانس بیشتری دارند؛ برای همین کار ما در شهرستان‌ها سخت است.»
تغییر می‌آید، نمی‌آید!
تغییر در ساختار سیاسی مجلس دهم، ضرورتی است که باید باشد اما میان فعالان و صاحب‌نظران سیاسی در امکان وقوع این تغییر، اختلاف‌نظر وجود دارد. اکنون باید صبر کرد تا ماراتن انتخابات به پایان برسد. آن زمان است که به پاسخ این پرسش که تغییر می‌آید یا نمی‌آید، می‌توان دست یافت.

منبع: وقایع اتفاقیه





:: بازدید از این مطلب : 706
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 27 بهمن 1394 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: